Ce scuză ai? Care este handicapul tău?

HANDICÁP, handicapuri, s. n. 1. (Sport) Punctaj acordat unui concurent mai slab. ♦ Totalitatea punctelor cu care o echipă a fost pusă în inferioritate de echipa adversă. 2. Fig. Greutate, piedică intervenită în munca cuiva. 3. Deficiență senzorială, motorie, mintală sau orice altă infirmitate a unei persoane. – Din engl., fr. handicap.

Acum mi-au picat ochii, ca să zic așa, pe filmulețul de promovare a Jocurilor Paralimpice de la Rio, 2016. Foarte motivant, mobilizator chiar, aș putea spune.

Mă duce cu gândul că majoritatea dintre noi, care ne credem fără nici o dizabilitate, s-ar putea, totuși, să avem un handicap. Iar acesta este lipsa de încredere în forțele proprii, lipsa curajului de a întreprinde o acțiune în loc de a căuta scuze care să motiveze amânarea sau anularea unor planuri.

Uitați-vă la clipul de mai jos și o să vă fie rușine să mai căutați scuze pentru lipsa de acțiune din viața voastră!

Jocurile Paralimpice de vară din 2016 sunt cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice, cea mai importantă competiție multisportivă pentru sportivi cu dizabilități, și primele organizate în America latină. S-au desfășurat în perioada 7–18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia, după încheierea Jocurilor Olimpice de vară. Aproape 4.350 de sportivi din 176 de țări au participat și s-au împarțit 528 de medalii de aur în 23 de sporturi paralimpice. (Wikipedia)
About Marius Stroe 375 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*