HANDICÁP, handicapuri, s. n. 1. (Sport) Punctaj acordat unui concurent mai slab. ♦ Totalitatea punctelor cu care o echipă a fost pusă în inferioritate de echipa adversă. 2. Fig. Greutate, piedică intervenită în munca cuiva. 3. Deficiență senzorială, motorie, mintală sau orice altă infirmitate a unei persoane. – Din engl., fr. handicap.
Acum mi-au picat ochii, ca să zic așa, pe filmulețul de promovare a Jocurilor Paralimpice de la Rio, 2016. Foarte motivant, mobilizator chiar, aș putea spune.
Mă duce cu gândul că majoritatea dintre noi, care ne credem fără nici o dizabilitate, s-ar putea, totuși, să avem un handicap. Iar acesta este lipsa de încredere în forțele proprii, lipsa curajului de a întreprinde o acțiune în loc de a căuta scuze care să motiveze amânarea sau anularea unor planuri.
Uitați-vă la clipul de mai jos și o să vă fie rușine să mai căutați scuze pentru lipsa de acțiune din viața voastră!
[stextbox id=”info”]Jocurile Paralimpice de vară din 2016 sunt cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice, cea mai importantă competiție multisportivă pentru sportivi cu dizabilități, și primele organizate în America latină. S-au desfășurat în perioada 7–18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia, după încheierea Jocurilor Olimpice de vară. Aproape 4.350 de sportivi din 176 de țări au participat și s-au împarțit 528 de medalii de aur în 23 de sporturi paralimpice. (Wikipedia)[/stextbox]