Ce program online de facturare folosesc și de ce

Dacă aș sta să calculez cât timp am petrecut completând facturi, cu pixul pe imprimate tipizate, cred că aș constata că am pierdut o săptămână din viață cu hârțogăreala asta. E cu totul altceva de când au apărut programele online de facturare. Până acum câteva zile am folosit un program gratuit de facturi online. Cam doi ani a fost o soluție destul de ok. Îmi plăcea că nu mai trebuia să scriu datele firmei la fiecare factură. Bine, asta în cazul firmelor care-mi erau clienți vechi. Pentru clienții noi trebuia să scriu eu datele firmei.

De ce să plătești pentru facturi online

A fost ok soluția aia gratuită de facturare până în momentul în care am încercat o soluție profesionistă, de la oblio.eu. Numele e ciudățel pentru un program de facturare, dar am constatat că programul e super profi și cât se poate de serios. Primul an de utilizare este gratuit, apoi costă 29 euro/an.  Am calculat ce înseamnă asta: mai puțin de 40 de bani/zi.

Ce primești pentru 40 de bani/zi?

  • Număr nelimitat de facturi emise
  • Număr nelimitat de utilizatori
  • Număr nelimitat de firme pe același abonament
  • Număr nelimitat de puncte de lucru

Zic ca la Teleshoping: „Și asta nu-i totul!” Programul e foarte util pentru că nu trebuie să instalezi nimic în computerul tău și asta înseamnă că dacă ți se arde hardul nu plângi după baze de date pierdute.

Ce mi s-a părut foarte tare la programul de facturare de la oblio.eu este că în momentul în care vrei să completezi datele de facturare ale clientului este suficient să-i scrii doar codul fiscal, că softul detectează toate informațiile legate de respectiva firmă, nume complet, adresă, fără să mai fie nevoie ca tu să completezi ceva. Asta nu face ca treaba să fie numai rapidă, ci și sigură. Nu ai cum să greșești ceva. Dacă ai scris un cod fiscal greșit, aplicația te avertizează că nu există acel cod.

Îi zice program de facturare, dar e ceva mai mult decât atât. Pe lângă facturi și chitanțe, programul știe să facă rapoarte contabile standard, jurnal de vânzări și de cumpărări, registru de casă, fișă de client/furnizor, rapoarte avansate de vânzări.

Utilizare e simplă, totul este clar și intuitiv. Mi-a plăcut că pot pune logo-ul firmei pe factură, că pot alege modelul facturii sau culorile. Și e foarte ușor de folosit și de pe smartphone.

Siguranța este importantă, așa că e bine să știi în ce condiții sunt păstrate facturile. Datele sunt criptate și salvate în cloud pe mai multe servere în diferite locații. Asta înseamnă că practic nu ai cum să pierzi facturile din contul tău.

40 bani/zi mi se pare un preț extrem de mic pentru ce oferă acest program de facturare. Am cercetat puțin să văd și ce oferă concurența în domeniu și am găsit că Oblio are un preț extrem de convenabil. Gata, m-am împrietenit cu Oblio după numai după câteva facturi emise. Puteți să-l testați și voi. E gratuit timp de un.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky