Ce (nu) mi-a plăcut la Târgul de Crăciun din Cracovia

Polonezii îi spun Krakow. De Cracovia este vorba. După ce, anul trecut, am vizitat târgurile de Crăciun din Sibiu, Budapesta, Bratislava și Viena, anul acesta am zis că mă mulțumesc cu Cracovia (Polonia) și Dresda (Germania).

Ar fi nedrept să nu spun că am trecut prin Oradea, unde, în afara frigului, nu a fost ceva care să nu-mi placă la micuțul târg de Crăciun, înfiripat în Piața Unirii, din municipiul de pe Crișul Repede. Vinul bun, cârnații picanți potrivit. A fost ok. Primele poze sunt din Oradea.

Cracovia e un oraș frumos. Merită văzut. Centrul istoric are tot ce-i trebuie pentru a fi o destinație dorită atât vara cât și iarna. Am o grămadă de poze, nu o să povestesc prea multe aici. Mi s-a părut de porc să ai, în toată piața de Crăciun, doar trei locuri unde să se vândă vin fiert și vreo trei standuri cu mâncare caldă. Poate că s-o fi gândit organizatorul că sărbătoarea Crăciunului nu este despre mâncare și băutură, dar chiar e de porc să stai la o coadă de minim 20 minute pentru un pahar de vin, ori cel puțin 10 minute pentru o bucată de carne prăjită.

Am refuzat să stau la coadă pentru mâncare. Am stat pe vremea lui Ceaușescu… Am intrat într-un restaurant unde am băut vin fiert la 8 zloti/cana. Mâncarea nu mi s-a părut cine știe ce. Am cerut coastă de porc și mi-au adus o fiertură făcută la cuptor, fără mirodenii, fără vreun sos care să îmbrace carnea în miasme delicioase. Am mai luat o cană de vin și încă una… și am uitat de mâncare.

Întâi pozele din Oradea…

… și Târgul de Crăciun din Cracovia (Kraków)

Vinul fiert de la cârciuma din Cracovia  🙂

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.