Ce (nu) mi-a plăcut la cel mai bun restaurant din Arad

Tocmai ajungi seara în Arad și vrei să mănânci. Nu cunoști orașul, nu știi care sunt restaurantele bune, nu ai pe cine să întrebi. Ce faci? Cauți pe TripAdvisor. Am găsit un restaurant care avea o descriere ok, păreri de la clienți mulțumiți. Am ajuns acolo. Am găsit o terasă mare și pustie, localul gol. Am plecat. Nu-mi place să fiu singurul client dintr-un restaurant.

Apoi am căutat restaurantul nr. 1 din Arad, conform TripAdvisor. Așa am ajuns la Ema del Mar, un local care se vrea cu specific mediteranean.

Prima impresie

Mult alb, un tavan parcă prea jos, mesele cam înghesuite una în alta. Nu se auzea nici un fel de muzică, doar mesenii cum discutau, tare, unii cu alții. Dacă stăteam cu ochii închiși, sonorul mă ducea cu gândul la un bufet comunal animat. Nu multe feluri de mâncare, ceea ce nu înseamnă, neapărat, că e rău. Mai  bine puține preparate bine făcute decât un caiet plin cu produse îndoielnice. O fată ne-a luat comanda la băuturi, dar și-a declinat competența în favoarea unei doamne când a venit rândul să spunem ce vrem să mâncăm.

Poți să alegi între fripturi de vită, un mix de porc, din ceafă, cotlet și cârnați, ceva pește, doar un fel de pui, fructe de mare. Dacă nu ai uitat portomone-ul pe pian, poți să încerci Black Angus sau Argentina Steak. În materie de porc, alegerea cu mixul ăla mi se pare neinspirată. Mai bine puneau niște coaste de porc cu un sos bbq și era mai fain. Chestie de gusturi, până la urmă.

Cum e mâncarea

Eu am comandat cotlet de berbecuț (8 bucățele + cartofi la cuptor). Soția a ales piept de pui tailandez cu cartofi copți.

Foarte bun cotletul. Cred că preparat mediu e cea mai bună alegere, deși mi s-a părut nefăcut, în prima fază. Cartofii sunt copți, banali, nimic deosebit. Nici în sensul bun nici în… celălalt. Inspirată este prezentarea cotletului alături de un mic bol cu sare grunjoasă, care ajută la potențarea aromei cărnii.

Puiul tailandez nu zic că trebuie să rămână corigent, dar nici premiant, lângă berbecuț, nu îl pun. Bucățile de piept, trase în tigaie, probabil, sunt suculente și fac bună tovărășie cu cartofii tăiați bucățele mici, la rândul lor alergați prin tigaie. Un pic de verdeață peste și un sos care chiar dacă o fi fost făcut în bucătărie semăna perfect cu unul dulce picant din comerț. O mâncare simplă, fără pretenții, făcută rapid.

Cum sunt prețurile

6,50 lei o apă și 8 lei o Coca Cola. La 330 ml. Cotletul de berbecuț a costat 125 de lei, iar pieptul de pui tailandez s-a lăsat la 45 de lei. Pentru fripturile de vită trebuie să vii în ziua de salariu.

Concluzia

Nu înțeleg de ce este Ema del Mar restaurantul nr. 1 din Arad, conform TripAdvisor. Dar poate că aș înțelege dacă aș vizita măcar 20 de restaurante din orașul de pe Mureș.

Părerea mea: restaurantul este foarte ok în ceea ce privește mâncarea, dar are probleme în materie de identitate vizuală. Dacă în bucătărie lucrurile stau ok, cred că nu ar fi rău ca proprietarii localului să contacteze și un designer profesionist. În ciuda faptului că este populat și plin de viață, restaurantul are un aspect rece și incoerent din punct de vedere al amprentei decorative.

Când mă scobeam în dinți, după masă, a început să se audă din boxe muzică gen cafe concert. Poate că și-a adus aminte cineva să dea drumul la muzică ori a reclamat cineva că e bine să se audă și alt zgomot de fond în afară de discuțiile mesenilor. O să mai mă duc să văd. Sau nu.

 

2 comentarii la „Ce (nu) mi-a plăcut la cel mai bun restaurant din Arad”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky