Ce (nu) le place străinilor în România

Foto: thetradingtravelers.com

Am găsit blogul de călătorie al unu cuplu american. Oamenii s-au declarat foarte încântați de România, la prima vedere. Apoi și-au dat seama că ceva nu merge tocmai bine aici. Americanii povestesc că obișnuiesc să stea câteva luni în câte un loc, înainte să experimenteze traiul pe alte meleaguri. Le-a plăcut Budapesta atât de mult încât s-au gândit că acest oraș va deveni un soi de reședință de bază în Europa.

Apoi au ajuns în București, după care s-au îndrăgostit de Brașov, au vizitat Sighișoara și Sibiu… Americanii s-au declarat încântați de viteza internetului, le-au plăcut mititeii și orașele istorice. După care s-au săturat de mutra acră a românilor, de calitatea proastă a serviciilor, de atitudinea ciudată a celor pe care ei îi plăteau pentru diferite servicii. S-au săturat și s-au cărat înapoi în minunata Budapesta.  Asta e realitatea, oricât s-ar umfla în noi tărâța patriotică.

Și niște canadieni s-au declarat foarte încântați de cum arată Brașovul, dar și ei au fost nemulțumiți de comportamentul și atitudinea românilor.

E clar că trebuie să schimbăm ceva în atitudinea noastră dacă vrem să facem turism. Iată, străinii spun că le place România, dar nu se simt bine la noi. E păcat. Nu ne-ar costa mai nimic să fim amabili, zâmbitori, să renunțăm la mina asta morocănoasă pe care majoritatea străinilor o identifică la noi. Ar fi bine să înțelegem ceva din ce ne transmit cei care ne vizitează din alte țări.

Vedere din Turnul Alb – Brașov

foto: bbqboy.net

Facebook Comments
About Marius Stroe 353 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*