Ce (nu) le place străinilor în România

Am găsit blogul de călătorie al unu cuplu american. Oamenii s-au declarat foarte încântați de România, la prima vedere. Apoi și-au dat seama că ceva nu merge tocmai bine aici. Americanii povestesc că obișnuiesc să stea câteva luni în câte un loc, înainte să experimenteze traiul pe alte meleaguri. Le-a plăcut Budapesta atât de mult încât s-au gândit că acest oraș va deveni un soi de reședință de bază în Europa.

Apoi au ajuns în București, după care s-au îndrăgostit de Brașov, au vizitat Sighișoara și Sibiu… Americanii s-au declarat încântați de viteza internetului, le-au plăcut mititeii și orașele istorice. După care s-au săturat de mutra acră a românilor, de calitatea proastă a serviciilor, de atitudinea ciudată a celor pe care ei îi plăteau pentru diferite servicii. S-au săturat și s-au cărat înapoi în minunata Budapesta.  Asta e realitatea, oricât s-ar umfla în noi tărâța patriotică.

Și niște canadieni s-au declarat foarte încântați de cum arată Brașovul, dar și ei au fost nemulțumiți de comportamentul și atitudinea românilor.

E clar că trebuie să schimbăm ceva în atitudinea noastră dacă vrem să facem turism. Iată, străinii spun că le place România, dar nu se simt bine la noi. E păcat. Nu ne-ar costa mai nimic să fim amabili, zâmbitori, să renunțăm la mina asta morocănoasă pe care majoritatea străinilor o identifică la noi. Ar fi bine să înțelegem ceva din ce ne transmit cei care ne vizitează din alte țări.

Vedere din Turnul Alb – Brașov

foto: bbqboy.net

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky