Ce i-am făcut nevestei și i-a plăcut: Ghiveci de legume cu brânză

Am ieșit acum două zile la cumpărături și am cumpărat așa: o vânătă, doi dovlecei, 3 cepe, 4 ardei kapia, 3 ardei verzi (galbeni?). Și m-am gândit că trebuie să-mi iasă o mâncare din asta. Evident că nu putea să fie altceva decât un ghiveci. Mi-am adus aminte că mai aveam niște brânză prin frigider și ca să nu expire, trebuia băgată în ecuație.

Dar cum naiba ghiveci de legume, cu brânză?! Mi-am adus aminte că grecii mănâncă, grupa mare, brânză cu legume la cuptor, așa că de ce nu?

Am făcut așa. În ulei de măsline am prăjit feliile de vânătă. Apoi am sticlit o ceapă, tot în ulei de măsline. Pentru cine nu știe ce e aia “sticlit”, trebuie să înțeleagă că mă refer la acel grad de prăjire a cepei când această doar devine ușor translucidă, căpătând un aspect de sticlă mată. Aia e. În acest timp am dat într-un fiert vreo patru cartofi tăiați felii.

ghiveci de legume cu branza

Am tocat rondele doi dovlecei, doi ardei grași și doi ardei kapia. Într-un castron mai mare am făcut un sos din roșii pasate, piper verde, piper negru. Sare nu am pus pentru că aveau roșiile pasate din conservă. Sosul ăsta l-am amestecat cu toate legumele și l-am băgat la cuptor într-o tavă.

Am ținut chestia asta acolo vreo 40 de minute, în speranța că va mai scădea nivelul compoziției, pentru că tava ieșise plină ochi. Am tăiat cubulețe niște brânză care zăcea prin frigider (vreo 250 de grame) și le-am înfipt printre legumele înfierbântate. Am mai lăsat 20 de minute la cuptor, am presărat pătrunjel și mărar și am oprit focul. După 10 minute am scos tava, am mai lăsat 5 minute să se răcească și am pus în farfurii. Nevasta zice că a ieșit bun ghiveciul meu cu legume și brânză. Am motivele mele să nu o contrazic.

Am rugămintea să nu dați SHARE acestei rețete, ca nu cumva să mi-o fure Jamila și să zică toată lumea, apoi, că de la ea am luat-o eu. 😉

About Marius Stroe 375 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*