Ce am găsit sub Mitropolia din Iași

Am descoperit acest spațiu dintr-o întâmplare. În fiecare an, când înfloresc teii, alături de soția mea, care a făcut facultatea în Iași, vizitez capitala culturală a Moldovei. De fiecare dată trec și pe la Mitropolie. Abia anul acesta am descoperit că sub clădirea Mitropoliei se află un muzeu tulburător de frumos, Muzeul Mitropolitan.

Muzeul cuprinde, în principal, șapte săli cu diferite nume și destinații. Așadar, avem sălile Baptisteriu, Sinaxar, Ofranda, Ctitorilor, Eclesia, Calea Crucii și Istoria Duhovnicească a Moldovei.

Pun aici câteva poze de pe site-ul oficial al Muzeului Mitropolitan. Vă recomand să accesați acest site, extrem de bine pus la punct, despre întreg Ansamblul Mitropolitan Iași, unde veți descoperi foarte multe informații și galerii foto fascinante. Mai cu seamă, însă, vă îndemn să vizitați acest muzeu. Intrarea este gratuită, dar sufletul vostru se va îmbogăți cu o experiență unică.

Program Muzeul Mitropolitan Iași

Luni – ÎNCHIS
Marți – 10 – 17
Miercuri – 10 – 17
Joi – 10 – 17
Vineri – 10 – 17
Sâmbătă – 10 – 17
Duminică – ÎNCHIS

În zilele de sărbătoare muzeul este deschis între orele 12-18
În afara programului se poate vizita muzeul doar cu programare.
(tel. 0742.688164 sau 0726.746228)

Observație: În perioada 1-5 iunie și 9-10 noiembrie muzeul este închis.

Fotografii din sălile Muzeului Mitropolitan Iași

Sala Baptiseriu

Sala Calea Crucii

Sala Eclesia

Sala Istoria Duhovniceasca a Moldovei

Sala Ofranda

Sala Sinaxar

About Marius Stroe 375 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*