Cât de sănătoasă este mâncarea „sănătoasă”

Nu ar trebui să fie mare știință, dar cu toate acestea nu știm ce și cum să mâncăm. După ce am trăit în familiile care ne spuneau că slana cu ceapă e ceva bun, ce pretenții poți să ai?! Există o grămada de site-uri care ne propun tot felul de variante sănătoase de hrană. Greu de ales și de aici informația corectă. Am găsit aici un articol foarte interesant despre nutriție și miturile despre alimentele „sănătoase”.

Freshurile din fructe. „Nu sunt decât apă cu zahăr din fructe. Pierdem tot ce e mai bun din fructe. Pulpa se pierde, antioxidanţii rămân în pulpă care se pierde”, afirmă Laura Ene, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

„Noi suntem făcuţi să mâncăm fructe, nu zeamă de fructe! Fructul are o mulţime de fibre bune, sănătoase, care ne dau senzaţia de saţietate, care împiedică absorbţia hidraților de carbon care ne asigură un bol alimentar normal şi firesc”, spune Doru Negu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Iaurturile cu 0% grăsime. „Se scoate grăsimea, dar se adaugă foarte mult amidon şi asta mai ales dacă avem probleme cu diabetul, nu e deloc în regulă”, explică Laura Ene, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Uleiul de măsline. „Alimentele sănătoase care îngraşă în primul rând sunt cele oleaginoase, uleiul de măsline, este foarte sănătos, dar îngraşă la fel de mult că untura de porc”, povestește Laura Ene, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

„Nu vrem să înţelegem că întrebarea nu a fost niciodată ce mănânc, ci cât mănânc”, afirmă Doru Negu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Citiți tot articolul pentru că este foarte interesant! Așa o să aflați că nu există nici o diferență între o ceafă de porc și carnea de pui cu piele. Că pâinea este bună pentru sănătate, dacă e integrală

 

2 comentarii la „Cât de sănătoasă este mâncarea „sănătoasă””

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky