Fantoma care cântă, noaptea, la pian. Castelul e în România

Se spune că planurile castelului ar veni de dincolo de moarte. De altfel, castelul ridicat în memoria Iuliei Hasdeu este înconjurat de o serie de superstiții și legende.

Construit la inițiativa omului de cultură Bogdan Petriceicu Hasdeu, la sfârșitul anilor 1800, castelul de la Câmpina este un templu închinat memoriei fiicei acestuia, tânără care a fost răpusă de TBC înainte de a împlini 19 ani.

Cea mai întâlnită legendă este că în unele nopți din castel s-ar auzi cântece la pian. Și în ziua de astăzi, sunt oameni care ar fi în stare să jure că au auzit pianul cântând în castelul Iuliei Hasdeu. De bună seamă stafia Iuliei este cea care trebuie să cânte la pian, noaptea, în castelul pustiu.

L-am vizitat şi eu, într-o zi de februarie. Impresionantă statuia din mijlocul castelului, un Iisus Hristos cam de vreo 3 m înălţime, deasupra căreia este o boltă cu un labirint auriu.

E foarte simplu de ajuns. Pe DN1, înainte să ajungi la Sinaia, după Băneşti, faci dreapta spre Câmpina. Pui pe GPS adresa sau cauţi, pur şi simplu, B-dul Carol I, nr. 199. Călătorie plăcută!

Castelul Iulia Hasdeu Campina (1) Castelul Iulia Hasdeu Campina (2) Castelul Iulia Hasdeu Campina (3) Castelul Iulia Hasdeu Campina (4) Castelul Iulia Hasdeu Campina (5) Castelul Iulia Hasdeu Campina (6) Castelul Iulia Hasdeu Campina (7) Castelul Iulia Hasdeu Campina (8) Castelul Iulia Hasdeu Campina (9) Castelul Iulia Hasdeu Campina (10) Castelul Iulia Hasdeu Campina (11)

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.