Creștinii sunt (prea) de treabă: Pruncul Iisus înlocuit cu un cârnat

Și acum una pentru creștinii care intră în modul de sărbătoare, cu luminițe, colinde, ler și fie ca lumina… Dar pe care nu-i deranjează prea tare ca cineva să batjocorească simbolul credinței lor. În Marea Britanie, cel mai mare lanț de brutării și patiserii din regat, Greggs, a făcut o glumă proastă, considerând că este ok să promoveze produsele sale, înlocuind pe pruncul Iisus, din iesle, cu un… cârnat în foietaj. Cum vedeți în imagine.

Au fost niște murmure de nemulțumire, compania și-a cerut scuze, că n-a intenționat să ofenseze pe cineva și cam gata. Sunt curios dacă cineva ar fi înlocuit, dintr-o poză de familie a propriearului Greggs, imaginea mămicii lui cu o … vacă, ce s-ar fi întâmplat? Ar fi fost ofensat?!

Nu sunt pentru soluții atât de radicale încât să cred că locațiile Greggs ar trebui vandalizate, dar cred că cei care s-au arătat deranjați de ofensa cu Isus/Cârnat ar fi putu face un pic mai mult decât să suspine nemulțumiți. Cred că toți creștinii ar fi putut institui un boicot asupra produselor Greggs. Să fi văzut băieții patiseri cum un gest lipsit de respect față de niște simboluri sensibile i-ar putea văduvi de câteva milioane de bănuți în buzunar.

Dar, nuuuu… Fac pariu că toți creștinii din Anglia vor cumpăra, mai departe, de la Greggs, chifle, brioșe și ce făinoase or mai băga ei în intestine, de Crăciun.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.