Cap de cretă. De ce nu avem încredere în Poliție

Am citit știrea despre tânăra amendată cu 500 de lei pentru că a reclamat la 112 un posibil transport ilegal de lemne. Pe scurt, fata a văzut un camion încărcat cu lemne și după ce a verificat legalitatea transportului, cu ajutorul unei aplicații, a sunat la Poliție ca să sesizeze un potențial furt de lemne. Fata s-a trezit cu o amendă de 500 de lei, pentru că ar fi sesizat abuziv numărul unic de urgențe.

Bun, polițiștii au constatat că fata s-a înșelat. Ea tocmai de aceea a sunat la Poliție. Ca să sesizeze un POTENȚIAL furt, că doar nu era organ de anchetă ca să știe SIGUR.

Ce reiese de aici? Că dacă vezi, noaptea, că cineva sare gardul într-o curte, intră în casă pe fereastră și iese cu televizorul, ar fi bine să nu suni la 112. Ca să nu-ți iei amendă. Dracu’ știe dacă nu cumva ăla o fi proprietarul și a intrat așa ca să nu se trezească nevasta că el pleacă să vadă meciul la prietenul căruia i s-a stricat televizorul?!

Râdem, glumim, dar o instituție serioasă, în principiu, cum e Poliția, suferă de o cronică lipsă de credibilitate tocmai din cauza unor capete de cretă care în loc să încurajeze spiritul civic al oamenilor, ei mai degrabă taie cheful de orice implicare cetățenească.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.