Când vrei să te cerţi cu Dumnezeu

Ai impresia că ţi s-a făcut o nedreptate. Că nu meritai să ţi se întâmple tocmai ţie asta. Nu ai făcut nici un rău nimănui, nu ai băgat mâna în buzunarul altuia, ai ales pe cei sărmani când ai putut şi cu toate astea…

Avem obiceiul să măsurăm bunătatea lui Dumnezeu prin gradul nostru de satisfacţie. Nu înţelegem cum Dumnezeu poate să ne iubească şi în acelaşi timp să-ţi lase soţia să moară într-un accident stupid de circulaţie.

O anecdotă pe care mi-o aduc aminte acum spune ceva despre un tată îndurereat care-şi îngroapă unicul fiu mort într-un accident. Copleşit de durere, omul ridică privirea spre Cer: “Unde ai fost Doamne de ai lăsat să se întâmple una ca asta?!”
Răspunsul pe care l-a primit: “Acolo unde eram şi când Fiul Meu a fost răstignit pe cruce, pentru păcatele întregii omeniri”

Nu vreau să intru în dispute pe teme religioase. Vreau doar să scot în evidenţă faptul că judecăm repede atunci când suntem atinşi în vreun fel şi că teoria face casă bună doar cu bunăstarea. Când ţi-e greu, înjuri, ridici vocea dacă nu pumnul. Către Dumnezeu.

Încununez înşiruirea mea de vorbe contradictorii cu o poveste reală din orăşelul meu: Un cuplu de oameni muncitori după ce s-au chinuit ani de zile să aibă un copil, au înfiat un băieţel. L-au luat de mic, ca să se bucure de el ca şi cum s-ar fi născut în casa lor. Când a crescut au văzut că băiatul era oligofren. Ce să le explici oamenilor?! După ce s-au rugat ani în şir la Dumnezeu să le dea un copil, şi după ce au făcut o faptă bună, înfiind un băiat, Dumnezeu le-a dat chin şi neîmplinire. Poate că a fost un cadou pentru băiat, nu pentru părinţii adoptivi. Cine ştie?!

Un comentariu la „Când vrei să te cerţi cu Dumnezeu”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.