Când să (nu) te duci în Delta Dunării

Hai să-ţi zic de ce mi-a plăcut când am ajuns în Delta Dunării! Era şi cumnatu’ acolo, cu finu’ lui şi ne-am îmbătat ca porcii şi am jucat tenis de masă, de câmp şi ne-am îmbătat ca porcii am mâncat peşte şi ne-am îmbătat ca porcii şi ne-am plimbat cu barca pe canalele Dunării şi ne-am îmbătat ca porcii. În plus, am avut şi eu cu cine să beau un pahar, două, trei, patru, cinci, şase, şapte, opt, nouă, zece, unsprezece pahare de palincă vin.

Cât ne-am plimbat cu barca pe canale, asta înainte să ne întoarcem la pensiune şi să ne îmbătăm ca porcii jucăm badminton cu nevestele, barcagiul ne-a povestit că cel mai bun moment pentru vizitat Delta Dunării este cam în lunile iulie-august. De ce? Ca să vezi păsările şi nuferii înfloriţi.

Eu am fost pe 1 mai. De ce nu am văzut păsările şi nuferii înfloriţi?! Hai, că… cu nuferii v-aţi dat şi voi seama. Pentru că încă nu sunt înfloriţi la 1 mai. Dar care e treaba cu păsările?! Nu apar până nu înfloresc nuferii? Eşti pe aproape, dar nu ăsta e motivul. Nu prea vezi păsări pentru că la 1 mai este plin sezon de clocire. Deci, păsăretul stă mai mult pe ouă şi mai puţin la poze.

Aşa se face că, de 1 mai, în Delta Dunării, n-am putut să fac altceva decât să mă plimb cu barca, alături de cumnatu’ şi să ne îmbătatăm ca porcii facem poze cu apă&stuf. Deci, aţi reţinut: iulie-august.

Nu v-am zis avantajul vizitei pe 1 mai: încă nu au năvălit miliardele de ţânţari. Sau doar câteva milioane. Diferenţa? URIAŞĂ.

Delta Dunarii (1)

Delta Dunarii (2)

Delta Dunarii (3)

Delta Dunarii (4)

Delta Dunarii (5)

Delta Dunarii (6)

Delta Dunarii (7)

Delta Dunarii (8)

Delta Dunarii (9)

Delta Dunarii (10)

Delta Dunarii (11)

Delta Dunarii (12)

Delta Dunarii (13)

Delta Dunarii (14)

Delta Dunarii (15)

Delta Dunarii (16)

About Marius Stroe 437 Articles

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi!
Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant.
Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*