Când laşi oraşul să vorbească pe stradă

Adevărul este şi că pe mine mă deranjează lipsa de imaginaţie cu care sunt amenajate străzile şi trotuarele din oraşele noastre, ca să nu mai vorbesc de faţadele terne ale majorităţii clădirilor care ne sar în cale.

Nu sunt singurul în această situaţie. Un artist din Canada, Peter Gibson, a devenit celebru după ce a fost condamnat de 53 de ori pentru vandalism, în urma încercării acestuia de a transforma ambientul urban într-o experienţă ceva mai puţin plictisitoare.

În cele din urmă, arta a învins, municipalitatea din Montreal a aprobat dorinţa artistului de a se implica activ în a da personalitate străzilor şi clădirilor, „picturile” urbane căpătând viaţă în urma aprobărilor venite din partea Primăriei.

Iată că trecerile pentru pietoni nu trebuie să fie neapărat în forma consacrată, un dreptunghi zebrat, ci pot provoca trecătorii să privească oraşul dintr-o altă perspectivă. Şi clădirile pot fi mult mai vii atunci când faţadele nu sunt acoperite doar cu nimic, proprietarii imobilelor având curajul să lase pereţii să vorbească.

arta urbana (2) arta urbana (3) arta urbana (4) arta urbana (5) arta urbana (6) arta urbana (7) arta urbana (8)

Sursa: www.hypeness.com.br

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky