Unde am mâncat cel mai bun ciolan cu varză din România

Între Sebeș și Sibiu, doar pentru inițiați, sau pentru cei care urmăresc cu atenție panourile indicatoare, există, la margine de Miercurea Sibiului, un restaurant. „Așa, și…? Restaurante sunt multe în România.” Corect, așa este. Dar Restaurantul Miercurea Băi este celebru pentru toți drumeții care se îndreaptă de la/spre vestul țării pentru cel mai bun ciolan cu varză. Sau cu fasole, după gust.

În drum spre târgurile de Crăciun din Cracovia și Dresda, am oprit la Restaurantul Miercurea Băi. Am luat un ciolan cu varză. Impresionant. Ospătărița m-a întrebat dacă vreau ca ciolanul să fie fript, puțin, pe plită. Am vrut.

La întoarcerea spre casă, după ce m-am bucurat că am găsit un crâmpei de autostradă, care să mă scoată un pic mai încolo de Sibiu, am ieșit la drumul național, doar ca să mai repet figura cu ciolanul.

Și tigaia picantă e foarte gustoasă. Nu treceți pe aici dacă sunteți la dietă! Ce credeți, cu un baton din cereale și o sticlă cu apă ajungeți de la Oradea la Constanța? Răspunsul, ca la Radio Ereven, este: Se poate, dar e păcat.

restaurant Miercurea Bai

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.