Călătorului îi șade bine cu… ciolanul

varza cu ciolan

Între Sebeș și Sibiu, doar pentru inițiați, sau pentru cei care urmăresc cu atenție panourile indicatoare, există, la margine de Miercurea Sibiului, un restaurant. “Așa, și…? Restaurante sunt multe în România.” Corect, așa este. Dar Restaurantul Miercurea Băi este celebru pentru toți drumeții care se îndreaptă de la/spre vestul țării pentru cel mai bun ciolan cu varză. Sau cu fasole, după gust.

În drum spre târgurile de Crăciun din Cracovia și Dresda, am oprit la Restaurantul Miercurea Băi. Am luat un ciolan cu varză. Impresionant. Ospătărița m-a întrebat dacă vreau ca ciolanul să fie fript, puțin, pe plită. Am vrut.

La întoarcerea spre casă, după ce m-am bucurat că am găsit un crâmpei de autostradă, care să mă scoată un pic mai încolo de Sibiu, am ieșit la drumul național, doar ca să mai repet figura cu ciolanul.

Și tigaia picantă e foarte gustoasă. Nu treceți pe aici dacă sunteți la dietă! Ce credeți, cu un baton din cereale și o sticlă cu apă ajungeți de la Oradea la Constanța? Răspunsul, ca la Radio Ereven, este: Se poate, dar e păcat.

restaurant Miercurea Bai

About Marius Stroe 375 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*