Călătorie într-un vis: Văliug, jud. Caraş Severin

La vreo 500 km de Bucureşti am descoperit un loc de poveste: Văliug. Mi se pare ca şi cum aş vrea să cioplesc o operă de artă cu o furculiţă, dacă m-aş apuca să spun cât de frumos e acest loc. Îl recomand celor care caută linişte şi pentru cei care vor să petreacă un sejur fără să se uite la ceas.
Am stat la Hotel Aquaris Crivaia.

Mi-a plăcut pentru faptul că vedeam lacul şi pădurea fără să mă dau jos din pat. Dacă m-aş duce din nou la Văliug, aş alege “Gasthof Tirol”, o pensiune-hotel în stil bavarez, unde mi-a plăcut să mănânc la prânz şi să lenevesc seara în faţa unui şemineu adevărat, cu foc de lemne (era luna aprilie).
În biserica din Văliug cică există o bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Când am fost eu, era închis. Am făcut poză de afară.

Valiug Caras Severin (2) Valiug Caras Severin (4) Valiug Caras Severin (5) Valiug Caras Severin (6) Valiug Caras Severin (7) Valiug Caras Severin (8) Valiug Caras Severin (9) Valiug Caras Severin (10) Valiug Caras Severin (11) Valiug Caras Severin (12) Valiug Caras Severin (13) Valiug Caras Severin (14) Valiug Caras Severin (15) Valiug Caras Severin (16) Valiug Caras Severin (17)

 

Valiug Caras Severin (1)

Dacă îți place ce ai citit, atunci distribuie, te rog, prietenilor tăi de pe Facebook această postare! Butonul de SHARE e puțin mai jos.
Mulțumesc! 🙂

Facebook Comments
About Marius Stroe 353 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*