Călător în Franța (1): Menton, Seranon și brânză cu miere

Nu călcam pentru prima dată în Franța. Am fost în urmă cu câțiva ani o fugă la Paris și am fost copil o zi întreagă în Disneyland. De data aceasta, însă, am ales Franța drept gazdă ospitalieră vreme de mai multe zile.

Am deschis ochii pe Franța în Menton, prima localitate de pe Coasta de Azur, venind dinspre Italia. Habar nu aveam, de fapt, că cea mai celebră rivieră, Coasta de Azur, era mult ma mult decât întrezăream în Menton. Am făcut aici primele poze, încântat să mă dau jos din Loganul meu… pe Coasta de Azur.

Mai aveam două ore de mers până ajungeam la prima destinație programată din Franța: Seranon. Aici trebuie să dormim prima noapte în Franța și alesesem un hotelaș la margine de drum, unde am plătit 56 de euro pentru o noapte. Aspect rustic, sărăcăcios aș fi spus eu… Conta prea puțin. Eram obosiți de pe drum, tocmai mai parcursesem o bucată de aproape 500 km.

Am mâncat binișor. Eu am ales un cotlet  de porc, soția a luat iepure la cuptor cu sos de muștar. Pentru că nu-mi plac stereotipiile cu oau, vinul franțuzesc e cel mai bun, am comandat o bere locală. Am primit o sticlă cu 1664. Nu știu dacă pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea cel Mare se făcea berea asta, atunci a contat că era rece.

După ce am servit animalele cu pricina (porc și iepure), am făcut cunoștința cu prima lecție de rafinament gastronomic. Am primit două feluri de brânză cu… miere. Mda. Am mai băut două beri și am plecat la somn. Eram obosit, iar a doua zi aveam programată prima întâlnire cu lanurile de lavandă.

M-am pornit acum, deci am să vă povestesc toate locurile pe unde am umblat prin Franța. 🙂

Citește și:

Călător în Franța (2): Cu hidrobicla pe Saint Croix și întâlnirea cu Poliția Lavandei

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.