Caffe D’Arthe, la ceai printre cărți și suflete calde

Alina Manole este de vină. Ea a făcut o ședință foto pentru lansarea albumului “Fericirea începe luni” aici, soţia mea a văzut şi a zis că trebuie să mergem şi noi aici.

Aşa am ajuns pe str. Popa Nan, nr. 7, Bucureşti, la Caffe D’Arthe. O ceainărie, într-o clădire cu suflet. Are mese la parter dar pe noi ne-a sedus etajul. Cărţi multe şi adevărate, din care poţi să citeşti în vreme ce savurezi un ceai sau te îndulceşti cu o prăjitură.

Eu am ales o “Infuzie de Trandafiri”, un ceai prietenos cu măceşe, hibiscus, soc şi boboci de trandafiri. Nu a fost nevoie să-l îndulcesc deloc. Evident că nu am rezistat tentaţiei de a verifica cheesecake-ul cu toping din fructe de pădure. Da, e delicios ca o carte de Mircea Eliade.

Caffe D’Arthe este locul unde nu am pierdut o oră dintr-o după amiază de sâmbătă. Aici am câştigat amintiri cu care să-mi îndulcesc memoria şi mi-am completat portofoliul de locuri în care trebuie să mai vin.

La parter, mobila este albă, pe pereţi stau fluturi şi tapet înflorat. La etaj, cărămida este eliberată de tencuială şi vopsită în alb. Aici avem mobilier în culori alb şi lemn natur… Obiectele de colecţie puse prin rafturi de dulap, policioare ori pur şi simplu prin colţuri umbrite adâncesc senzaţia că eşti într-un loc cu suflet, care are propriile amintiri.

Despre oamenii întâlniţi aici, personal ori clienţi, nu am să spun decât că sun semenii cu care nu te-ar deranja să rămâi pe o insula pustie. Sinceri, calzi, naturali, fără fasoane… sunt exact aşa cum ţi-ar plăcea să vorbească lumea despre tine.

Caffe D’Arthe Bucuresti (1) Caffe D’Arthe Bucuresti (2) Caffe D’Arthe Bucuresti (3) Caffe D’Arthe Bucuresti (4) Caffe D’Arthe Bucuresti (5) Caffe D’Arthe Bucuresti (6) Caffe D’Arthe Bucuresti (7) Caffe D’Arthe Bucuresti (8) Caffe D’Arthe Bucuresti (9) Caffe D’Arthe Bucuresti (10) Caffe D’Arthe Bucuresti (11) Caffe D’Arthe Bucuresti (12) Caffe D’Arthe Bucuresti (13) Caffe D’Arthe Bucuresti (14) Caffe D’Arthe Bucuresti (15) Caffe D’Arthe Bucuresti (16) Caffe D’Arthe Bucuresti (17) Caffe D’Arthe Bucuresti (18) Caffe D’Arthe Bucuresti (19) Caffe D’Arthe Bucuresti (20) Caffe D’Arthe Bucuresti (21) Caffe D’Arthe Bucuresti (22)

Facebook Comments
About Marius Stroe 354 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*