Ce să faci cu cablu USB tip C, de 3 metri?! Am eu.

Când telefonul meu se numea Samsung S6, eram full de cabluri micro USB pentru băgat smartphone-ul  la încărcat. În mașină aveam vreo două cabluri. Un cablu la birou, încă vreo trei pe acasă. Le strânsesem de pe la fel de fel de gadget-uri.

Odată ce am devenit mândru și mulțumit posesor de Oneplus 5T, cablurile micro USB au devenit inutile. Pentru că Oneplus 5T a venit cu cablu USB tip C. Standard care am priceput că va deveni normă în Uniunea Europeană. Din fabrică, telefonul mi-a venit cu un super încărcător rapid, cu un cablu simpatic și roșu. Și capabil de încărcare rapidă, cu încărcătorul original. Vezi cum arată, mai jos într-o  foto furată de pe phandroid.com.

Dar am realizat că un singur cablu nu este suficient. Și am mai cumpărat unul. Am dat 28 de lei, l-am cumpărat de pe emag. Nu are nici un nume, dar cică e capabil de încărcare ultrarapidă, e compatibil cu majoritatea terminalelor cu mufa de încarcare USB 3.1, USB 3.0 si USB 2.0, transferul de date SuperSpeed de pana la 20 ori mai rapid decat un cablu standard USB 2.0. Dacă vă interesează vedeți dacă îl mai are aici. Vă spun că e foarte bun. L-am folosit în mașină și acum îl țin la birou, conectat la un încărcător de la Ikea, care își face și el bine treaba.

Dar am realizat că nici două cabluri nu sunt suficiente. Unul acasă și unul la birou… e ok, dar poți descoperi că ar mai trebui să ai unul și în mașină. Și mai mi-am luat unul în seara asta. Din Auchan. Ieftin. 25 de lei. Ține maxim 3A. E bun, nu-mi trebuie mai mult. Și nu știe decât USB 2.0. E ok și asta pentru că eu nu-l folosesc pentru transfer de date ci pentru încărcat bateria la telefon.

Ce este deosebit la acest Qilive (marcă proprie Auchan) e că are o lungime de 3 metri. Exact cât o coardă de sărit. Dacă unele cabluri de 0,6 m le-am socotit prea scurte, apoi credeți-mă că 3 metri, pentru un cablu de telefon, este exagerat de lung. Motiv pentru care o să-l duc la birou, pentru că în mașină este imposibil de ținut.

Deci, dacă aveți motivele voastre pentru care vă doriți un cablu USB tip C lung de 3 metri, găsiți Qilive la Auchan. Să vedem cât ține. Pare serios făcut și bun de fapte mari și îndelungate…

Am văzut că Qilive ăștia fac și televizoare, căști audio, tablete și telefoane. Poate s-or pricepe și la cabluri pentru telefoane.

Așa arată un cablu USB tip C, lung de 3 metri

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky