Brânză la cuptor, cu mai puține calorii decât fulgii de ovăz

Eram copil și trăgeam cu urechea la ce vorbeau părinții. Discuții de oameni mari. Când vorbea mama cu vecinele, cel mai des auzeam: „Ano, tu ce ai mai făcut de mâncare, că m-a speriat mâncarea asta… Nu mai știu ce să fac.”

Pentru cei mai tineri, trebuie să precizez că dilema gospodinelor de acum 30+ ani nu era datorată lipsei de imaginație sau pricepere în bucătărie, ci, mai degrabă, lipsei celor mai uzuale și trebuincioase materii prime alimentare.

Trebuia să stai la cozi de cel puțin o oră și să ai și noroc să apuci, ca să pleci acasă cu o bucată de carne. Îmi aduc aminte că stăteam cu mama la coadă ca să luăm chiar și cartofi. Nu se dădea decât un săculeț de 3kg/persoană. Iar cartoful… era regele.

Acum, lipsa alimentelor din rafturi nu mai este o temă de actualitate. Gospodinele din ziua de azi se plâng mai repede de lipsa banilor decât de penuria de alimente. Mda…

Uite ce am găsit eu, interesant de mâncat când chiar nu știi ce să mai prepari. Am găsit, cu o reducere de preț de 40% (pentru că expira peste 5 zile, costa 8,99 lei în loc de 14,99 lei), brânză fondue, cu emmentaler. Despre ce e vorba? Într-un castronel ceramic, cei de la Delaco au băgat 240 grame de specialitate din brânză (made in Austria) care se prepară rapid, la cuptor, în aprox. 20 de minute.

Rezultatul este o brânză topită, la propriu, delicioasă, care se poate servi alături de cartofi prăjiți sau la cuptor. Eu am mâncat cu pâine proaspătă, coaptă pe vatră. Am chemat în ajutor un pahar cu vin roșu, făcut în casă – serie mică. Gustos!

Uitându-mă pe etichetă după E-uri (n-am găsit), m-a frapat cât de puține calorii are această specialitate de brânză: doar 190 kcal/100 gr. Mai puțin chiar decât fulgii din cereale pe care mi-i torn peste iaurt în scopuri dietetice. Și nici măcar nu sunt așa de gustoși ca brânza fondue de la Delaco.

branza fondue Delaco

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.