Banii cash te omoară

Îmi plac banii, dar nu cash-ul. Cash-ul te omoară. La propriu, nu numai la figurat. De exemplu, hoții nu ar mai avea de ce să te tâlhărească dacă s-ar aștepta ca în geanta aia să nu ai decât acte și șervețele.

Banii cash te omoară și pentru că sunt purtători de microbi. De exemplu, eu nu plătesc cu cash la farmacie, niciodată, pentru că îmi este teamă că primesc rest bani contaminați cu te miri ce… Cine se duce la farmacie? Cine e bolnav.

Râie, sifilis, ciuperci, blenoragie, hepatită… ți-e și frică. Cardul cu contacless e cel mai tare.

Românii au început să prindă gustul plății cu cardul. Cică anul trecut, tranzacțiile cu cardul au avut un spor de 40% față de anul precedent. Interesant, 68% din plățile online se fac de pe telefon. 

E logic că majoritatea celor care folosesc cardul să plătească biscuiți, bere, mobilă etc. sunt tinerii. 70% dintre utilizatorii de card au între 25 și 44 de ani.

Cei de la Netopia – unul dintre cei mari procesatori de plăți din România spun că cea mai mare tranzacție făcută anul trecut cu cardul este de 24.500 de euro. Nu, nu e o mașină, cum v-ați fi gândit, ci un pachet turistic.  

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky