Backup-ul e sfânt. Deci, obligatoriu

Până anul trecut, nu prea obișnuiam să fac backup la site. Nu prea, adică făceam o copie de rezervă o dată la 7-8 luni. Apoi a apărut treaba cu namebox, când o grămadă de posesori de site-uri diverse au plâns după ce le-a dispărut toată munca.

M-am speriat și m-am apucat să fac backup lunar. În felul acesta pot să pierd 29-30 de zile de postări, dar nu toată munca. Fac o copie de rezervă a site-ului și o pun pe un HDD extern și pe contul de Google Drive. Un obicei bun, mai ales că zilele acestea o altă firmă de hosting nu mai funcționează și văd acum foarte multă lume supărată care nu știe ce să facă. Dacă oamenii ăștia ar fi învățat ceva din greșelile altora, acum n-ar fi pățit-o. Acum ei spun că vor face backup. Îi cred.

Și dacă nu ai site, mă gândesc că tot ai ceva date după care ai plânge dacă s-ar pierde. Fă-ți o copie de rezervă, că nu știi când te lovește necazul!

2 comentarii la „Backup-ul e sfânt. Deci, obligatoriu”

  1. Sunt absolut necesare copiile de rezervă. Eu îmi fac back-up lunar chiar și la lista de apeluri, sms-uri și conversații pe wapp, cu toate că am constatat că ar trebui sa fac mai des.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.