Azi sunt lacrimi în rai…

Am urmărit cu înfrigurare evoluția uraganului Irma, care a lovit grupul de insule numite Caraibe. Sunt sigur că îngrijorarea mea a avut legătură cu faptul că o familie de români, prieteni de ai mei, sunt locuitori ai insulei Guadelupa (Guadeloupe în franceză), zonă aflată în zona de risc trasată de ciclon.

Am stat cu sufletul la gură, azi, până am aflat vești bune pentru prietenii mei. Uraganul s-a ținut departe de ei, dar i-a nefericit pe alții. Un ochi râde, unul plânge. Sunt bucuros că prietenii mei sunt în siguranță, dar sunt trist că mii de oameni, încă nu știm câți, au avut de suferit de pe urma dezastrului care a atins alte zone.

Mă uitam pe o serie de poze realizate de diferiți fotografi și publicate de Boston Globe. Sunt de la un alt uragan, Harvey, care a lovit Statele Unite ale Americii. Câtă durere, câtă suferință pe cei care și-au pierdut tot ce aveau… M-au impresionat pozele în care apar câini salvați de oameni din fața stihiei. Asta arată extrem de multă umanitate. Este normal să ajuți un om în nevoie, mai ales dacă îți este apropiat, dar când, în mijlocul dezastrului, tu îți aloci resurse să salvezi un biet animal… atunci da, asta înseamnă umanitate.

Mă gândeam, din nou, la insulele Caraibe afectate de ciclon. O zonă la care cei mai mulți dintre noi visează, chemați de imagini cu palmieri, nisip fin și ape cristaline. Un adevărat paradis. Cât de prea puțin am vrea să fim acolo, acum! Azi sunt lacrimi în rai…

Toată Galeria FOTO aici.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.