Autodenunț

Recunosc. Eu l-am ascuns pe motanul Pavel în cuşca iepurilor. Aşa este. Arcada mi-am spart-o când m-am grăbit să-i fur Marianei miejii de nucă. Eu am pus râme în tocana Lilicăi şi tot eu am vrut să-i spânzur pisoiul babei Aglaia. Dar era urât şi mânca, l-am văzut eu, coji de cartofi.

În şcoala primară voiam să mă fac director, apoi preot…ba nu, doctor…ba miliţian. Am vrut să devin cofetar-bucătar, mi-a plăcut să dau formă baghetelor din ipsos, am înrămat tablouri, am făcut forme de plastic la presa lui George, am fost calfă de zidar, l-am ascultat pe bătrânul pictor Paştină când m-a îndreptat spre facultatea de jurnalism. Mărturisesc că am renunţat la facultatea de jurnalism dar am rămas truditor la ziare vreo 20 de ani.

Nu am mulţi prieteni şi e bine aşa. În fiecare zi mi-e teamă ca nu cumva să-l dezamăgesc pe vreunul dintre ei. Nu fumez dar îmi place berea, în apă pun cuburi de gheaţă iar seara, la televizor, mă delectez cu lapte şi napolitane. Cele învelite în ciocolată sunt cele mai bune. Am avut o broască ţestoasă vreme de 12 ani, după care am dus-o la grădina zoologică. Trăiește mai bine acolo. Nu urmăresc meciurile şi nu-mi place să mă trezesc de dimineaţă, deşi îmi iese asta în fiecare zi.

Când îmi dau seama că cine va mă minte, nu-i spun şi mă prefac că-l cred. Asta înseamnă că şi eu îl mint? Cea mai bună varză cu ciolan o mănânc în orașul meu, la un restaurant de pe șoseaua de centură. Cred că o vrabie şi-a făcut cuib în balconul meu…A, să vă mai spun ceva. Un vecin de la blocul alăturat avea în balcon un rotweiler. Lătra şi ziua şi noaptea.Mă enerva la culme. De vreo două luni, n-am mai auzit deloc câinele. Sper să nu i se fi întâmplat ceva rău.

Nu-mi plac oamenii care cred că dacă au bani pot să facă ce vor. Mereu văd oameni care fac bani dar niciodată n-am văzut bani care să facă oameni. Aş vrea să întreb un miliardar: Nu-i aşa că şi cu o maşină de 4 miliarde de lei ajungi la Constanţa la fel de repede ca şi cu una de 400 de milioane?

Mărturisesc că n-am spus tot, dar dacă promiteţi că veţi rămâne cititorii mei şi eu vă promit că veţi afla daca Papelca s-a intors acasa.

FB page

2 comentarii la „Autodenunț”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky