Aproape 100 milioane ROL pentru un curs de parenting. Ai da banii ăștia?

Nu sunt dintre cei care cred că un copil se crește singur, dar nici din ăia care cred tot ce li se spune în domeniu. De aceea îmi place să citesc, să mă documentez. Bunăoară, la modă acum este parentingul. Cuvântul nu există în nici un dicționar, nici românesc, nici englezesc. Este de bănuit că vine de la termenul „parent”, care poate însemna părinte, mamă, sursă, izvor…

Ce înseamnă parenting, până la urmă? Parentingul trebuie să însemne, mai exact, arta de a crește copii sănătoși, fizic și mental.

Am aflat de o doamnă, expert în parenting. O cheamă Urania Cremene. Sau așa își spune. Prenumele mă duce cu gândul la altă celebritatea românească, dar parcă era ceva cu horoscop. Intrând pe site-ul doamnei nu pot spune că nu mi-au atras atenția lucruri interesante. Acum depinde și de gradul de cultură și experiența în parenting a fiecăruia. În fine…

Ce mi-a atras atenția la doamna Cremene, este un program pe care doamna îl pune în vânzare pe site-eul ei: All About Parenting. Cică este un program online din care înveți 80% din tot ce ai nevoie să știi ca părinte. De ce nu ai plăti să afli mai tot din ce trebuie să faci ca să fii un părinte perfect?!

Am văzut că există două pachete: unul Gold și unul Platinum. Pentru Gold trebuie să plătești 9 rate de câte 397 lei. Pentru Platinum vei scoate din buzunar 1.080 de lei/lună timp de 9 luni. Ați înțeles bine, dați 3.573 RON sau 9.720 RON. Acum depinde ce fel de părinte vreți să fiți: de AUR sau din PLATINĂ. Dai un ban, dar probabil că face.

Mă gândesc, totuși, cât te-ar costa să-ți cumperi cinci din cele mai bune cărți care s-au scris despre creșterea copiilor. Nu cred că te-ar costa aproape 100 de milioane de lei vechi. Nici măcar 35 de milioane… Serios, eu chiar sunt curios cine poate să plătească 9.720 lei pe un curs de parenting. Dacă cineva ar avea banii ăștia, nu ar plăti mai degrabă o doică profesionistă, educatori pentru copilul său?!

Am intrat pe emag și am căutat cărți despre parenting. Am adunat prețul tuturor cărților disponibile. Mi-a dat 805 lei. Atât te-ar costa să cumperi toate cărțile, în limba română, pe teme de parenting, de pe emag. Ca idee…

Un comentariu la „Aproape 100 milioane ROL pentru un curs de parenting. Ai da banii ăștia?”

  1. bună! numele meu este Hajar Owrang. am auzit și eu despre acest program. eu sunt psiholog/ consilier psihologic și psihoterapeut în formare, care are experiența științifică în spate despre psihologia dezvoltării și despre familie. sunt deacord cu dvs în legătură cu acel program. ca să știți, Urania Cremene nu este psiholog. din ceea ce am citit despre ea, ea a absolvit facultatea de drept, a terminat un curs de coaching și este certificat internațional de parenting și a citit sute de cărți. este foarte dureros pentru mine și colegii mei, când aflu despre persoanele care devin experți în parenting, traumele din copilărie și dezvoltare personală fără să aibă cunoștințele de bază în domeniul psihologiei. noi terapeuții și psihologii investim o grămadă de timp și bani în cursuri și școli de formări și e păcat că un om care a citit cărți și a participat la cursuri de nu știu de câteva de zile este expert și intră în papucii de psihologi/ psihoterapeuți care au experiență practică cu clienți/ pacienți cu diverse probleme. vă rog aveți grijă de la cine cumpărați cursuri. să fiți atenți dacă acel expert este psiholog sau este doar un om care a citit peste noapte și își dorește doar să câștige bani din asta. toate cele bune.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.