Aproape 100 milioane ROL pentru un curs de parenting. Ai da banii ăștia?

Nu sunt dintre cei care cred că un copil se crește singur, dar nici din ăia care cred tot ce li se spune în domeniu. De aceea îmi place să citesc, să mă documentez. Bunăoară, la modă acum este parentingul. Cuvântul nu există în nici un dicționar, nici românesc, nici englezesc. Este de bănuit că vine de la termenul „parent”, care poate însemna părinte, mamă, sursă, izvor…

Ce înseamnă parenting, până la urmă? Parentingul trebuie să însemne, mai exact, arta de a crește copii sănătoși, fizic și mental.

Am aflat de o doamnă, expert în parenting. O cheamă Urania Cremene. Sau așa își spune. Prenumele mă duce cu gândul la altă celebritatea românească, dar parcă era ceva cu horoscop. Intrând pe site-ul doamnei nu pot spune că nu mi-au atras atenția lucruri interesante. Acum depinde și de gradul de cultură și experiența în parenting a fiecăruia. În fine…

Ce mi-a atras atenția la doamna Cremene, este un program pe care doamna îl pune în vânzare pe site-eul ei: All About Parenting. Cică este un program online din care înveți 80% din tot ce ai nevoie să știi ca părinte. De ce nu ai plăti să afli mai tot din ce trebuie să faci ca să fii un părinte perfect?!

Am văzut că există două pachete: unul Gold și unul Platinum. Pentru Gold trebuie să plătești 9 rate de câte 397 lei. Pentru Platinum vei scoate din buzunar 1.080 de lei/lună timp de 9 luni. Ați înțeles bine, dați 3.573 RON sau 9.720 RON. Acum depinde ce fel de părinte vreți să fiți: de AUR sau din PLATINĂ. Dai un ban, dar probabil că face.

Mă gândesc, totuși, cât te-ar costa să-ți cumperi cinci din cele mai bune cărți care s-au scris despre creșterea copiilor. Nu cred că te-ar costa aproape 100 de milioane de lei vechi. Nici măcar 35 de milioane… Serios, eu chiar sunt curios cine poate să plătească 9.720 lei pe un curs de parenting. Dacă cineva ar avea banii ăștia, nu ar plăti mai degrabă o doică profesionistă, educatori pentru copilul său?!

Am intrat pe emag și am căutat cărți despre parenting. Am adunat prețul tuturor cărților disponibile. Mi-a dat 805 lei. Atât te-ar costa să cumperi toate cărțile, în limba română, pe teme de parenting, de pe emag. Ca idee…

3 comentarii la „Aproape 100 milioane ROL pentru un curs de parenting. Ai da banii ăștia?”

 1. bună! numele meu este Hajar Owrang. am auzit și eu despre acest program. eu sunt psiholog/ consilier psihologic și psihoterapeut în formare, care are experiența științifică în spate despre psihologia dezvoltării și despre familie. sunt deacord cu dvs în legătură cu acel program. ca să știți, Urania Cremene nu este psiholog. din ceea ce am citit despre ea, ea a absolvit facultatea de drept, a terminat un curs de coaching și este certificat internațional de parenting și a citit sute de cărți. este foarte dureros pentru mine și colegii mei, când aflu despre persoanele care devin experți în parenting, traumele din copilărie și dezvoltare personală fără să aibă cunoștințele de bază în domeniul psihologiei. noi terapeuții și psihologii investim o grămadă de timp și bani în cursuri și școli de formări și e păcat că un om care a citit cărți și a participat la cursuri de nu știu de câteva de zile este expert și intră în papucii de psihologi/ psihoterapeuți care au experiență practică cu clienți/ pacienți cu diverse probleme. vă rog aveți grijă de la cine cumpărați cursuri. să fiți atenți dacă acel expert este psiholog sau este doar un om care a citit peste noapte și își dorește doar să câștige bani din asta. toate cele bune.

  Răspunde
 2. Eu am cumpărat acest program al Uranieni Cremene in urma cu 8-10 ani. Pentru mine și pentru copilul meu diferența a fost enorma.Cred că a meritat fiecare bănuț .Pe atunci cred că am platit puțin peste 3000 de lei.

  Răspunde
 3. Catre Dl Hajar Owrang,
  Aveti dreptate. Eu nu sunt psiholog, am doar cunostinte generale, am citit, am ascultat pareri ale unor specialisti cu foarte multa experienta, inclusiv de peste ocean. Din ce am inteles conteaza experienta practica foarte vasta in lucrul efectiv cu copiii, dar, in acelasi timp o pregatire solida nu numai psihologia ca facultate, dar si alte specializari si doctoratul in domeniu pentru ca ce tine de parinti si copii este psihologie clinica…cel putin in ce am citit si am intrebat de meserie. Sunt multi ani de studiu si de munca in spate.
  Dna Cremene din cate am inteles are pregatire in drept, e jurista. A lucrat in domeniul industriei hoteliere cu o pregatire si experienta in managementul hotelier si ca profesor formator de manageri pe diverse nivele. Dupa cativa ani a inceput sa citeasca despre acest parenting si a facut un curs de parenting in America de vreo doi ani si acum e „expert in parenting”, cu titulatura asta, dar asta cu expert, adica are expertiza in ce? Ce specializare? In fine, femeia nu e specializata, nu are nici baza, nu are experienta de lucru efectiv cu copiii, nici nu lucreaza cu copiii, are treaba doar cu parintii si doar ca are un copil acasa, al ei. Stiu ca e fiica unui fost colonel in armata si bunica e o aristocrata din Grecia (exista asadar o probabilitate sa fie descendenta Onasis, chiar daca e destul de mica aceasta probabilitate; sunt mai multe familii de aristocrati prin Grecia). Pai si de aceea a si ajuns unde a ajuns, si a stiut sa atraga de partea ei niste mase de oameni, dar si aceia chiar sunt naivi, bine nu si prosti. Chiar de castigat bani, eu nu cred ca banii sunt problema acestei persoane, alte interese are.
  Eu am urmarit postari video despre ce zice de educatia copiilor. Eu sunt doica, am crescut copii, am avut mai multi inclusiv cu autism si o urmaream. Mai spune niste lucruri ok, dar mai zice si niste aberatii cat casa poporului de mari si nu izolate, din pacate. Acuma sunt parinti disperati care nu stiu incotro sa apuce cu copiii lor, au servicii cu program lung, au foarte multe probleme, au neintelegeri in interiorul familiei sau dezbinari, familiile lor nu sunt unite, sudate, nu comunica si pe fondul tuturor fisurilor ajung sa se increada, din pacate in acesti oportunisti, care nu au altceva decat alte interese ascunse. Ei nu isi dau seama ca isi pot nenoroci copiii, pentru ca ce fac acestia nu functioneaza sau daca functioneaza se va intampla te termen scurt. Peste 20-30 de ani pot sa constate ca asa zisa „educatie” prin parenting e un experiment care a esuat lamentabil, dar s-ar putea sa fie prea tarziu atunci.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky