Am fost un prost

Președintele meu, Iohannis, s-a ținut de cuvânt când a declarat, în primăvara anului trecut, că „Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și trebuie să plătească mai mult”. Așa e, impozitele nu s-au schimbat de a doua zi, ci abia în anul următor. Adică anul acesta.

Așa se face că de la 1 ianuarie, ce nu au reușit să facă inflația și scumpirile, o să facă Guvernul lui Iohannis: o să-i facă pe români și mai săraci și mai preocupați de ziua de mâine. De ce? Pentru că taxe și impozite mai mari, de anul acesta, astfel:

  • mai scump la restaurant după ce TVA în domeniul HORECA a fost majorat de la 5 la 9%.
  • impozitarea bacșișului cu 10%
  • băuturile cu conținut de zahăr primesc TVA de 19%, după ce înainte era 9%
  • băuturile alcoolice  devin mai scumpe după ce a crescut acciza cu 6%
  • impozitarea veniturilor din chirii crește cu 40% după ce Guvernul a decis anularea deducerii de 40%. Adică guvernanții susțin că cine are o garsonieră dată în chirie, de exemplu, are numai venituri nu și cheltuieli. De parcă schimbarea unei centrale termice, să zicem, e floare la ureche. Ce înseamnă asta? Că vor crește chiriile.
  • taxele și impozitele locale vor crește și ele după ce vor fi acordate la nivelul inflației (5,1% în plus)
  • impozitul pe dividende crește de la 5 la 8%
  • firmele mici, fără angajați, nu vor mai putea plăti impozit de 3% pe cifra de afaceri, ci sunt obligate să treacă la impozitul pe profit de 16%
  • ROBOR crește, Euribor crește, BNR duce dobânda cheie la 7%… asta înseamnă rate mai mari la bănci

În plină recesiune (daaaa, pe hârtie România e miezul dezvoltării economice în Europa de Est), experții din guvernul lui Iohannis au ales să mărească taxele și impozitele. Deștepți… nu încape vorbă.

Acum înțelegeți de ce, la sondajul INSCOP, din decembrie, AUR este singurul partid care a crescut. Pentru că electoratul partidelor aflate acum la putere (PNL și PSD) simte că a fost luat pur și simplu de prost. În timp ce mulți oameni nu mai vor să se ducă să voteze (pentru că au văzut că au votat incompetenți și hoți) apare o nouă categorie de electorat care speră că discursurile lui George Simion&Co. sunt mai mult decât propagandă populistă.

Apropo de vot și pe cine să pui ștampila. Aduceți-vă aminte cum se umplea Piața Victoriei că ar fi plagiat dottore Ponta nu știu ce lucrare de doctorat! Uitați-vă acum la felul abject în care s-a mușamalizat scandalul plagiatului premierului Ciucă. Nu a mai fost nici un deranj național, că nu e bine să destabilizăm țara. Nu-i așa?!

Și atunci, nu suntem noi, ăștia care i-am votat pe cei care fac mișto de noi acum, niște proști?! Păi, eu recunosc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky