Am descoperit unde se adună fanaticii cafelei

Pe strada Lipscani, nr. 9, București, am nimerit într-o cafenea cu mai puține mese decât degetele cu care tastez această postare. Nu mi-a plăcut ORIGO, la prima vedere. Mesele înghesuite una într-alta… nu trebuia deloc să fii indiscret ca să tragi cu urechea la discuțiile din stânga ori de la dreapta. De fapt, nu aveai încotro.

Am aflat despre această cafenea de la Radu, care a făcut un tur al cafenelelor bucureștene unde poți să bei cafea bună. De fapt, asta e șmecheria la ORIGO. Aici bei CAFEA, nu te interesează scaunele, mesele, cine stă în stânga ta, ori ce se vorbește în dreapta.

ORIGO este un local pentru fanaticii cafelei. Aici nu vii pentru canapele pufoase, acoperite cu piele, nu este un loc unde să vii la agățat pentru că aici nu te bagă nimeni în seamă câtă vreme are o cafea în față.

Aici nu se bea cafea industrială, din cea pe care o găsești în supermarket. Origo este mai mult decât o cafenea. Este un magazin de cafea. Aici se prăjește cafeaua, de aici poți să cumperi cafea pe care să o prepari acasă. La ORIGO poți să cumperi inclusiv kituri pentru prepararea cafelei, râșnite, espressoare, tot felul de filtre etc.

Am cerut  flat white, un soi de cappuccino (ca să mă fac înțeles despre ce vorbesc), dar totuși departe despre ce știm noi, de obicei, că înseamnă acest sortiment. Am primit o ceașcă mare (220 ml) cu o bunătate aromată cu gust cremos de cafea columbiană. Nu mi s-a adus zahăr și bine am făcut că nu am cerut. La ORIGO am aflat că o cafea bine făcută, mai ales preparată cu lapte, nu are nevoie de zahăr.

flat-white

Prețuri la ORIGO: Am dat 13 lei pentru flat white, cappuccino vieții mele. Un espresso mic (20 ml) e 7 lei, unul dublu costă cu 2 lei mai mult. Și pentru că Flat White nu este chiar un cappuccino, la Origo are și cappuccino. Costă 11 lei. Și încă nișste sortimente de cafea la 9 lei, Long Black la 100ml și Cortado la 80 ml.

Mărturisesc că până să-mi vină cafeaua am fost un pic nemulțumit. Nu-mi plăceau scaunele, nu-mi plăcea înghesuiala, nu pricepeam de ce poate fi celebru, în cel mai bun sens, un loc ca ăsta. Am aflat după prima sorbitură.

E clar, ORIGO este un loc pentru fanaticii cafelei, cum spuneam și mai sus. Nu sunt dintre aceștia, dar cu încă o vizită la ORIGO… risc să devin unul dintre ei. Nici nu e greu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky