Ai milă de telefonul tă! De ce să nu folosești cabluri și încărcătoare (prea) ieftine

Da, un încărcător original sau un cablu de date/încărcare, de la mama lui, pentru iPhone costă o grămadă de bani. Și nu neapărat pentru telefoanele Apple… Găsești însă soluții și la 25 de lei. De ce să dai de vreo patru ori mai mult pentru un accesoriu original sau de două ori mai mult pentru unul făcut de altă firmă, dar măcar ceva de calitate?!

Se pune această întrebare mai ales după ce constați că și un încărcător de 25 de lei îți încarcă telefonul cum o face și unul de 100 de lei. În aparență îl încarcă la fel. O să vedeți în clipul de mai jos, unde omul face un test de unde reiese clar că ciurucurile ale ieftine își bat joc, efectiv, de telefonul tău, băgând în baterie un curent care variază extrem de mult în intensitate etc. Adică încărcătoarele mai scumpe nu-s chiar degeaba așa.

Asta dacă vrei să ții telefonul mai mult timp în parametri optimi de funcționare. Cum ar veni dacă dai 2000-3000 de lei pe un smartphone e chiar aiurea să-ți bați joc de el lăsând să intre în el curent dintr-un încărcător instabil de 25 de lei.

Cică încărcătoarele astea sunt ok. La fel și cablurile de la aceeași firmă. Cum ar veni, o alternativă de calitate pentru încărcătoarele și cablurile de alimentare/date.

Iată de ce să nu încarci telefonul cu drăcii de 2 lei

Citiți aici detalii interesante despre testul care demonstrează de ce nu trebuie să-ți încarci telefonul de la orice panaramă de încărcător!

Un comentariu la „Ai milă de telefonul tă! De ce să nu folosești cabluri și încărcătoare (prea) ieftine”

  1. De obicei imi incarc telefonul doar cu incarcatorul original iar daca nu il am la indemana folosesc ceva mai bun, gasesti pe Aliexpress modele bune de la BASEUS, BELKIN, AUKEY sau ANKER, cu preturi mult mai bune decat ce e pe la noi. 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.