9 lucruri pe care oamenii de succes le fac înainte de culcare

 

Ultimul lucru pe care l-ai făcut înainte de culcare tinde să aibă un impact semnificativ asupra nivelului de energie şi a stării de spirit pe care le vei avea a doua zi. Oamenii de succes înţeleg că succesul lor începe şi se termină cu sănătate mentală şi fizică, drept pentru care ei sunt foarte preocupaţi inclusiv de calitatea somnului.

Acesta este motivul pentru care foarte mulţi oameni de succes au un adevărat ritual înainte de culcare, drept pentru care vom arunca o privire la obiceiurile lor înainte de a se băga în pat.

1. Citesc
Experţii sunt de acord că lectura este un domeniu pe care oamenii de succes îl iau foarte în serios înainte de a merge la culcare.
Michael Kerr, autor de succes şi “speaker” de afaceri spune că ştie mulţi lideri care nu acceptă să fie perturbaţi de nimic în momentul în care aleg să citească, seara. Oamenii de succes nu citesc, cum poate ne-am aştepta, numai lectură de business ori cărţi inspiraţionale. Mulţi oameni importanţi caută combustibil de mare valoare pentru a stimula creativitate şi pasiunea în viaţa lor dintr-o varietate de surse scrise, cărţi, reviste, website-uri.

De exemplu, în timp ce unii oameni de succes folosesc acest timp pentru a se pune la curent cu ultimele ştiri ale zilei, ori citesc site-uri de tehnologie, alţii se bucură de lectura romanelor de ficţiune sau a cărţilor de filozofie antică.

2. Fac o listă cu ce trebuie urmat
Curăţarea minţii de gânduri organizatorice este esenţială pentru un somn bun. Drept pentru care oamenii de succes acordă timp, înainte de culcare, exact pentru a face o listă cu lucrurile ce trebuie făcute a doua zi, astfel încât să scape de gândurile care altfel i-ar ţine departe de somn.

3. Petrec timp cu familia
Michael Woodward, psiholog organizaţional, spune că este foarte important ca oamenii să-şi facă timp pentru a vorbi cu partenerul, cu copiii, sau să se joace cu câinele.

4. Reflectă
Oamenii de succes îşi iau timp, chiar înainte de culcare, pentru a reflecta la ziua care se încheie sau pentru a scrie trei lucruri pe care ei le apreciază în acea zi. Păstrarea unui “jurnal de recunoştinţă” aminteşte oamenilor şi progresele pe care le-au făcut în acea zi cu privire la orice aspect al vieţii lor, acest lucru ajutându-i să-ţi îi ţină motivaţi mai ales în perioadele dificile. Luându-şi câteva momente să se gândească la performanţele obţinute în acea zi, îi ajută pe oameni să păstreze o stare de spirit pozitivă.

5. Meditează
Mulţi oameni de succes folosesc 10 minute, înainte de culcare pentru a medita. Foarte mulţi aleg această metodă pentru a-şi relaxa corpul şi linişti mintea.

6. Îşi planifică somnul
Oamenii care pun preţ pe modul în care se simt au grijă să se ducă la culcare la ore fixe. Acesta este o mare provocare pentru dependenţii de muncă, dar succesul este ceva care depinde foarte mult de calitatea somnului. Drept pentru care majoritatea oamenilor de succes îşi planifică o oră pentru a merge la somn, pe care o respectă cu sfinţenie.

7. Deconectare totală de la locul de muncă
Într-adevăr, oamenii de succes nu fac nimic legat de muncă înainte de culcare. Nu se apucă să-şi verifice mail-ul de serviciu, de exemplu, chiar înainte de a se băga în pat. În nici un caz ei nu-şi iau de lucru în pat.

8. Gânduri pozitive
Chiar dacă au avut o zi grea, oamenii de succes aleg să se gândească la lucruri frumoase înainte de somn. Indiferent cât au mers de prost lucrurile în acea zi care tocmai se sfârşeşte, oamenii de succes aleg să nu se arunce într-o spirală a pesimismului, făcându-şi, astfel, mai mult rău decât bine. Drept pentru care, oamenii de succes ţin departe gândurile negative şi se lasă înconjuraţi, confortabil, numai de gânduri frumoase, pozitive.

9. Imaginea succesului de mâine
Mulţi oameni importanţi îşi imaginează, înainte de somn, succesul acţiunilor de mâine, ei văd rezultatul pozitiv al proiectelor la care vor lucra. Pentru cei mai mulţi dintre ei, acest lucru nu este o sarcină ori un exerciţiu, ci un lucru natural care-i ajută să-şi programeze, practic, succesul.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.