6 motive pentru care ochelarii te ajută să fii văzut(ă) bine

Îmi aduc aminte, în anii când eram elev în ciclul primar, cum râdeau copiii needucați de ochelariști: “Aragaz cu patru ochi”. Probabil că de aici aversiunea multora dintre noi față de ideea de a purta ochelari. De fapt, să porți ochelari nu e bine doar pentru sănătatea ochilor tăi, ci și pentru mai multe aspecte pe care, poate, nici nu le luai în calcul. Iată câteva motive pentru care purtarea ochelarilor este mai mult decât ok!

1. Oamenii care obișnuiesc să citească mult pot suferi de miopie. Această legătură între cărți și ochelari nu a trecut neobservată, drept pentru care oamenii cu ochelari sunt percepuți ca find mai “citiți”, deci inteligenți.

2. La fel ca și hainele, ochelarii se încadrează în trendurile de modă. Doar îți schimbi rama ochelarilor și ești chic, conectat(ă) la ultimele tendințe.

3. Cercetătorii au ajuns la concluzia că fețele simetrice sunt percepute ca fiind mai atractive, iar ochelarii ajută dând iluzia unei fețe mai bine echilibrate.

4. Ochelarii îți scot în evidență ochii și machiajul. Deci încă un punct la capitolul atragerea atenției.

5. Ochelarii te fac să pari mai de încredere. Cum spuneam la punctul 1, oamenii fac legătura între ochelari și lectură/studiu, drept pentru care opiniile tale vor fi primite cu un plus de încredere, tu având de câștigat că vei fi mai convingător în ceea ce spui.

6. Ochelarii te fac să pari mai prietenos. Pentru că prezența ochelarilor arată o presupusă fragilitate, oamenii nu te vor percepe drept o amenințare și vor avea mai multă încredere în tine.

Uite și alte motive pentru care să-ți placă ochelarii!

Un comentariu la „6 motive pentru care ochelarii te ajută să fii văzut(ă) bine”

  1. Eu port ochelari de la 17 ani. Nu ma vad fara ei si asta nu din cauza ca n-as vedea sa merg fara ei. Mi se pare ca fac parte din mine, acum.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.