55 lei pentru 100 de minute la Palatul Cotroceni

Dacă vrei să vizitezi Muzeul Cotroceni, trebuie să te înscrii din timp. Ai mail și telefon la dispoziție. Primești răspuns, dacă se poate sau nu. Când am încercat prima dată, mi s-a spus că este disponibil doar turul clasic; adică vezi doar interiorul Palatului. Am vrut tur complet. Am găsit locuri disponibile săptămâna următoare.

Intrarea este demnă de Casa Albă de România: personal SPP și control cu scaner de bagaj și detector de metale. Ca la aeroport. 50 lei/persoană costă biletul. În care ai un tur de 100 de minute, cu ghid. Am vizitat parte din curtea Palatului Cotroceni, biserica, palatul propriu zis și pivnița.

Istorie și încântare pentru ochi. Mi-a plăcut povestea adevărată despre un arhitect al vremurilor ceaușiste care la demolarea bisericii din curtea domeniului Cotroceni a ascuns o serie de elemente de ahitectură și cult. Coloane, arcade și tot felul de obiecte originale se regăsesc acum în biserica reclădită de la zero. Vizionar omul… A avut încredere că vor veni vremuri în care istoria va avea voie să fie la vedere. Sau a sperat.

Nu ai voie să faci poze în curte. Cică din rațiuni de securitate. Administrația Prezidențială e tot pe acolo, în zone unde accesul este interzis. Mda… Dacă dai vedere din satelit pe Google Maps deasupra Palatului Cotroceni vezi toate aleile. În fine…

Frumos. Luați-vă copiii, dacă sunt mai mari de 14 ani (ca să înțeleagă ceva și să nu se plictisească) și duceți-vă să vă încărcați mintea și sufletul cu lucruri frumoase!

Muzeul Cotroceni se vizitează în fiecare zi (mai puțin luni) de la ora 9.30 până la 16.30 – ultimul grup.
Nu uitați că vizita se face cu înscriere prealabilă. Găsiți pe site-ul Muzeului Cotroceni ce trebuie să faceți, e simplu. 

 

 

 

 

Un comentariu la „55 lei pentru 100 de minute la Palatul Cotroceni”

  1. Un articol interesant, chiar dupa ce am citit tot, am ajuns la concluzia ca trebuie sa-l vizitez si eu, pretul este exact cat trebuie sa fie, nici prea mult nici prea putin, avand in vedere faptul ca la intrare ai impresia ca esti la Casa Alba..Voi merge impreuna cu sotia, copii sunt prea mici ca sa inteleaga ceva…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky