Știți cum e cu statistica: Dacă eu și fratele meu am mâncat câte două mere iar tu și sora ta v-ați uitat la noi, se numește că toți am mâncat câte un măr. Cu toate acestea, statisticile sunt folosite, în continuare, pentru a încerca să determine ce și cum îi afectează pe oameni.
Azi am făcut o documentare printre statisticile despre relații, fericirea în cuplu, infidelitate și gelozie. Am găsit cifre interesante și multe dintre ele oglindesc un firesc pe care îl simțim și trăim, la rândul nostru.
- Face sens, vorba lui Iohannis, cei care au relații sănătoase au un risc de deces cu 49% mai mic.
- 75% dintre persoanele care se căsătoresc cu parteneri dintr-o aventură divorțează în cele din urmă. Aventurierilor le plac aventurile. Nu?! Cine știe când și dacă se opresc.
- Experții sugerează că cuplurile ar trebui să spună „te iubesc” de patru ori și jumătate pe săptămână pentru o relație sănătoasă. E formulă, deci nu mai stați pe gânduri. Ziceți de 5 ori, ca să fiți siguri…
- Un studiu de la Harvard, întins pe 75 de ani sugerează că relațiile bune sunt cheia unei vieți fericite. Nu banii, nu neapărat succesul profesional sau în afaceri. O bună relație de cuplu, de familie și prietenie… asta e TOTUL.
- Bărbații care se căsătoresc cu femei mai tinere trăiesc cu 20% mai mult decât cei care se căsătoresc cu femei de aceeași vârstă sau mai mari. Au de ce, nu?!
- 40% dintre relațiile la distanță se termină într-o despărțire. Deci aia cu “ochii care nu se văd se uită” e și nu e adevărată. Mai mult nu e, se pare. Succesul ar putea s[ stea și în faptul că persoanele aflate în relații la distanță tind să idealizeze comportamentele partenerilor lor, ceea ce duce la un sentiment mai mare de intimitate.
- Aproximativ 22% dintre bărbații căsătoriți și 14% dintre femei au recunoscut infidelitatea cel puțin o dată în timpul căsătoriei
- Aproape 35% dintre situațiile de infidelitate în cuplu se produc în timpul unei călătorii de afaceri. De aia se zice că “ce se întâmplă în team building rămâne în team building”.
- Aproape 74% dintre bărbați și 68% dintre femei spun că ar avea o aventură dacă ar ști că nu vor fi prinși niciodată. Pe principiul că ce nu știi, nu te afectează, hai să trecem la următorul punct.
- Începând cu 2019, vârsta medie globală la prima căsătorie pentru femei este de 25 de ani și 28 de ani pentru bărbați. Nu-i rău, zic.
- Aproximativ 70% dintre cupluri se despart în primul an de la întâlnire. Nu în sensul că 7 din 10 se despart, ci 7 din 10 care se despart o fac în primul an. E mai clar, da?!
- După ce locuiesc împreună timp de doi ani, există o șansă de 50% ca un cuplu să se despartă sau să se căsătorească. Deci, ai o șansă din două. Ca să… ce vrei tu.
- Aproximativ 60% dintre cuplurile care se despart au șansă să-și revină și să trăiască din nou împreună.
- Potrivit unui studiu realizat de Match.com, 67% dintre bărbați și 45% dintre femei au spus că au fost într-o relație de „prieteni cu beneficii”. Adică te mai duci pe la ea să-i uzi florile, să-i golești litiera la pisică atunci când e plecată din localitate,iar ea te mai ajută la călcat rufe. Sau e vorba de alte beneficii?
- 36% dintre oameni recunosc că au o aventură cu un coleg de muncă. Tot un soi de „prieteni cu beneficii”, dar cu loc de întâlnire în timpul programului. Și urmări după…
- Cică dacă diferența de vârstă în căsătorie este mai mare de 9 ani, cuplul are șanse de opt ori mai mari să se separe. Se crede că diferența de vârstă ideală pentru o căsătorie de succes este de aproximativ patru ani, deoarece cuplurile cu această diferență de vârstă au o rată de divorț mai mică cu 20%. Mda, așa o fi. Sunt cazuri și cazuri, dar experții au făcut niște studii.
- Într-un sondaj, 68% dintre femei au declarat că nu ar fi înșelat dacă nu ar fi fost sub influența alcoolului. Deci, întreab-o dacă nu vrea să bea un pahar cu vin. În team building sau… unde o fi. Doar 41% dintre bărbați dau vina pe alcool pentru o situație de infidelitate. Deci, bărbații țin mai mult la băutură… și mai puțin la femei.
- Două treimi dintre adulții căsătoriți spun că încrederea este un factor cheie pentru o căsnicie fericită. Corect. Că dacă stai cu frica în sân, cu bănuieli și pândit mesajele din telefon… se duce dracului toată armonia și fericirea, mai ales dacă te prinde în timpul activității de spionaj.
- 81% dintre cuplurile căsătorite declară că discutarea deschisă despre bani este crucială pentru fericirea conjugală. Numai dacă nu se iau la ceartă din asta. Ați prins ideea.
- Cei care se căsătoresc cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani sunt cei mai puțin probabil să divorțeze. Mintea coaptă, au avut timp să înțeleagă multe și au decis că norocul mai e și cum și-l face omul.
- 45% dintre adulți declară că se simt îngrijorați de utilizarea rețelelor sociale de către parteneri. 80% dintre oameni spun că au experimentat o creștere a geloziei din cauza utilizării rețelelor sociale. Înțelegeți, bărbaților, de ce nu trebuie să dați like postărilor cu femei, mai ales dacă sunt drăguțe?! Dacă mai sunt și singure sau au status pe Facebook “într-o relație complicată”… e cazul să aveți o soluție de urgență pentru cazare pe timp de noapte.
Dragii mei, poate v-ați amuzat, poate ați luat aminte, dar știți și că se spune “Cum îți așterni, așa dormi.” E clar că nu degeaba a ticluit înțelepciunea populară această vorbă.
Așadar, fercire în așternut! Și-n suflet!