2016: O nouă schimbare la față. De ce mi-am cumpărat tot Dacia

Sunt la a doua mașină Dacia. Prima dată am avut un Logan pe benzină, cu motor de 1,4, căruia trebuia să-i opresc aerul condiționat și să schimb într-a 4-a la depășiri. Altfel nu prea avea vlagă motorul. Deh, 75 cai putere… A avut zile, în schimb, mașinuța aia. M-am despărțit de ea după aproape 200.000 de km parcurși împreună. Am fost cu ea de la Munții Carpați până în Munții Alpi… Nici un fel de probleme. Nu m-a lăsat niciodată în drum.

Am ales a doua mașină tot de la Dacia. Noul Logan a venit cu motor Diesel de 1,5, cu 90 CP, medianav (consolă media și GPS încorporat). Mulțumit, nu mai trebuie să opresc aerul condiționat în depășiri, consumul e chiar decent (4,3 litri/100 km în regim de max. 110 km/h și un 5,4-5,5 litri la 130-140 km/h). În regim de oraș, consumul se așează pe la 5,5 litri/100 km).

Mda, mi s-a spus că sunt nebun să dau 11.000 și ceva de euro pe o Dacie. Nu am găsit nici o altă mașină nouă, din clasa asta, la un preț mai bun. Iar eu sunt adeptul autoturismului cu garanție. Poate e o prejudecată. Dar e certitudine că cinci ani, 200.000 km nu te doare capul. Nu mă interesează Audi A6 ca nou, la 120.000 km, cu doar 10.000 de euro.

Acum văd că Dacia a mai venti cu niște briz-briz-uri îmbunătățiri estetice: lămpi LED la faruri și stopurile pe spate, grilele frontale arată mai bine. Bara de protecție din față a fost schimbată, la fel și forma proiectoarelor de ceață, dând un aspect mai robust. Și partea din spate a fost restilizată, nu la fel de vizibil ca bara din spate, dar se observă o schimbare. În bine aș zice.

Sunt curios dacă au pus CD la medianav-ul ăla ori mă obligă, în continuare, să-mi încarc muzica preferată pe stick-ul de memorie. Muzica buna încă se cumpără pe CD…

dacia2

dacia-4

dacia-5

dacia-6

dacia-7

dacia-8

dacia-9

dacia-10

dacia1

Facebook Comments
About Marius Stroe 353 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*