15 lucruri pe care nu le știai despre pisici

Dacă ai o pisică în casă poate că îți închipui că știi totul despre pisici. Posibil să da, probabil că nu. Uite câteva curiozități în legătură cu cele mai iubite feline:

1. Conform statisticilor, proprietarii de pisici sunt mai sănătoși decât cei fără pisici. Riscul de atac de cord este redus cu o treime în rândul persoanelor care au o pisică drept animal de companie.

2. Pisica toarce în mai multe situații: dacă este nervoasă, fericită sau se simte rău.

3. Abraham Lincoln, când era președintele SUA, a avut patru pisici, care locuiau cu el la Casa Albă.

4. Felicette a fost prima felină care a făcut o călătorie în spațiu. Din fericire a supraviețuit misiunii și a fost poreclită „Astrocat”.

5. O pisică doarme, în medie, 16 ore/zi. Deci nu ți s-a părut. Mâțele chiar dorm foarte mult.

6. Și pisicile sunt dreptace sau stângace. Femelele folosesc mai des lăbuța dreapta, în timp ce motanii sunt mai îndemânatici cu stânga.

7. Nu numai oamenii pot fi alergici la pisici. Sunt și pisic care sunt alergice la oameni. Cam una din 200 de pisici suferă de astm din cauza fumului și prafului din casă.

15 lucruri pe care nu le știai despre pisici. Citește mai departe!

8. Pisica nu poate simți gustul dulce. Deci, păstrați prăjiturile pentru câini, care se pot bucura de alimentele dulci, cu aceeași plăcere ca și oamenii. Nu le dați ciocolată niciodată, nici câinilor, nici pisicilor. Ciocolata este otrăvitoare pentru pisici și câini.

9. Pisicile transpiră prin lăbuțe. Acolo se află glandele sudoripare ale pisicii.

10. Nu te uita la pisica ta pentru perioade lungi de timp! Acest lucru este perceput drept un gest amenințător pentru feline și o va face pe mâța ta să devină stresată.

11. Un oraș numit Talkeetna, din Alaska, a avut o pisică drept primar, timp de 15 ani. Pe bune

12. Pisicile nu supraviețuiesc unei diete vegetariene. Pisicile au nevoie de o dietă carnivoră în principal.

13. Dacă pisoiul tău îți aduce șoareci sau vrăbiuțe moarte, ar trebui să te bucuri: înseamnă că te place.

14. În 1950, Disneyland a cumpărat mai multe pisici, pentru ca acestea să vâneze șoarecii din parcul de distracții. Acum, cică există 200 de pisici în celebrul parc.

15. Dacă ai o pisică, mai bine îi dai să mănânce câte puțin de 10-20 de ori/zi, decât să-i dai mai multă mâncare de mai puține ori. Deci e justificat să cereți concediu de îngrijirea pisicii. 🙂

Azi am ales să scriu 15 lucruri pe care nu le știai despre pisici, dar sunt sigur că sunt o grămadă de lucruri pe care nu le cunoaștem despre blănițele astea simpatice. Sunt sigur de un lucru: toți posesorii de pisici știu că nu există animal mai drăgălaș decât o pisică.

Un comentariu la „15 lucruri pe care nu le știai despre pisici”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky