14 obiceiuri ale oamenilor de succes

Pentru unii, succesul poate fi ceva care să vină în mod natural, în timp ce pentru alții e ceva pentru care trebuie să lupte în fiecare zi. Oricum, este important să ne amintim că voința poate juca un rol primordial pentru atingerea succesului. Unii dintre cei mai de succes oameni nu s-au născut nici bogați și nici înzestrați cu capacități intelectuale deosebite. Dar, cei mai mulți oameni de succes au în comun un lucru: perseverența.

Mai sunt și alte lucruri caracteristice oamenilor de succes, pe care le poţi împrumuta. Hai să ne uităm peste câteva dintre ele:

1. Trezeşte-te devreme! La urma urmei, Benjamin Franklin spunea „Mersul devreme la culcare și trezirea devreme îl fac pe om sănătos, bogat și înțelept.”

2. Fă-ţi o rutină de dimineaţa! Fie că este vorba de alergare în natură, prepararea micului dejun sau completarea de rebus, un obicei de care să te ţii dimineaţa este un început bun pentru o zi organizată.

3. Planifică întreaga zi! Crearea şi menţinerea unui program zilnic te asigură că rămâi productiv toată ziua.

4. Nu amâna! Aşteptarea nu e bună. Creşte stresul şi scade concentrarea. Scapă repede de ce ai de făcut şi fii mulţumit că ai mai dus o sarcină la bun sfârşit.

5. Fă-ţi timp pentru proiectele personale! Munca este importantă, dar la fel sunt şi proiectele de care eşti pasionat.

6. Citeşte ştiri! Acest lucru te ajută să rămâi informat, astfel încât să aveţi un bun contact cu ce se întâmplă în jur.

7. Fă-ţi timp pentru activitate fizică! Ştii cum se spune: „Minte sănătoasă în corp sănătos”. Şi viceversa…

8. Fă liste! Acesta este cel mai simplu mod de a rămâne organizat şi a te ajuta să îndeplineşti toate responsabilităţile.

9. Concentrează-te să rămâi pozitiv! Nimic bun nu poate veni din atitudini negative.

10. Consultă obiectivele pe termen scurt şi pe termen lung în mod regulat! Înb acest mod poţi acorda prioritate obiectivelor tale, pentru a deveni mai eficient şi mai productiv.

11. Păstrează o agendă la îndemână! Te ajută să-ţi notezi ideile care-ţi vin şi să consulţi progresul proiectelor şi obiectivelor. Pentru asta există şi aplicaţii de telefon sau tabletă. Foloseşte-te de avantajele tehnologiei!

12. Fii deschis la opinii şi critici constructive! Este important să te poţi bucura de ideile oamenilor care privesc anumite lucruri din alt punct de vedere faţă de tine. Bucură-te de ast!

13. Nu analiza prea mult lucrurile! Vezi ce ţi-a spus instinctul până acum şi dă-i încredere. Nu are rost să-ţi faci prea multe gânduri.

14. Fă un pas înapoi şi priveşte asupra întregii zile. Este important să încerci lucruri diferite, dar, de asemenea, este bine să respecţi rutina bună şi planurile pe care ţi le-ai făcut.

 

2 comentarii la „14 obiceiuri ale oamenilor de succes”

  1. Ai schiţat în linii mari programul unui robot. Rămîne să găseşti un programator bun care să scrie codul sursă. S-ar putea să iasă ceva mişto. 😉

    Răspunde
  2. Krantz, nu-i așa că nu e chiar așa tentant succesul? Unii zic că e ușor să-l atingi pentru că nu e concurența mare. 😛

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky